Τι μας κάνει χαρούμενους λοιπόν; Ένα λουλούδι; Ένα χαμόγελο ίσως, η παρέα μας, η αγάπη που λαμβάνουμε από άτομα που αγαπάμε ή ακόμα και μια απλή κίνηση. Αλήθεια, υπάρχουν ευτυχισμένοι άνθρωποι στις μέρες μας; Άνθρωποι αισιόδοξοι, χαμογελαστοί και ανέμελοι; Η κρίση μας έχει επηρεάσει πολύ, αλλά γιατί επιτρέπουμε σε ανάξια άτομα να διαταράσσουν την ψυχολογία μας; Βέβαια, όταν τίποτα γύρω μας δεν είναι φυσιολογικό, όταν ο κόσμος πεινάει και αναγκάζεται να αφαιρέσει με βίαιο τρόπο την ζωή του, πώς να είσαι καλά. Για πόσο θα κρατήσει αυτό; Για πόσο θα περπατάμε στον δρόμο με σκυφτό το κεφάλι; Πότε επιτέλους θα γίνουμε ξέγνοιαστοι; Είναι άσχημο να πέφτεις για να κοιμηθείς, με ένα βάρος και με το άγχος συντροφιά.

Ποια είναι η λύση δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω, είναι ότι πρέπει να βρούμε τον εαυτό μας γιατί μας αξίζει. Καιρός είναι να αναζητήσουμε, απλά και εύκολα πράγματα τα οποία μας φτιάχνουν τη διάθεση. Να ταξιδέψουμε στον ατέλειωτο εσωτερικό μας κόσμο και να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα και ίσως κάτι βρούμε. Να βάλουμε σε μια σειρά τα πράγματα και να απορρίψουμε ό,τι μας χαλάει και δεν αξίζει. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Εξάλλου η χαρά έρχεται όταν είμαστε αμέριμνοι. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να είμαστε πλούσιοι για να είμαστε χαρούμενοι. Τόσα χρόνια λέμε ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.

Ο καλύτερος πλούτος για μένα είναι η ευτυχία και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου τη στερήσει. Θα μοιράζω χαμόγελα, καλημέρες και αισιόδοξες κουβέντες. Έτσι, για αλλαγή.

Αφροδίτη Χουλάκη (14 ετών)

πηγή: protagon.gr

Advertisements