Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι» πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο «Βρακάδες» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00 στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στο Λόφο του Φιλοπάππου (Στάση Μετρό Ακρόπολη).

 
Στο πλαίσιο της ενασχόλησης του ομίλου με θέματα Λαογραφίας το φετινό διήμερο αφιερώνεται στην αντρική «βρακάδικη» ενδυμασία. Σκοπός να αναδειχθεί ο πλούτος της εκάστοτε ανδρικής παραδοσιακής φορεσιάς, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε τόπου όχι μόνο στο μουσικοχορευτικό ρεπερτόριο αλλά και στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.
Οι 300 περίπου χορευτές όλων των ηλικιών που στελεχώνουν την 20μελή ορχήστρα καθώς και πληθώρα τεχνικών και άλλων συντελεστών υπόσχονται να χαρίσουν δυο ιδιαίτερες βραδιές.
Το Σάββατο 19 Μαΐου θα παρουσιαστούν δρώμενα, χοροί και τραγούδια από την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κεφαλονιά, την Κάρυστο Ευβοίας, τον Μεσότοπο Λέσβου, τις Λεύκες Πάρου και την Κύθνο. Αντίστοιχα την Κυριακή 20 Μαΐου θα παρουσιαστούν δρώμενα, χοροί και τραγούδια από την Λήμνο, τα Κύθηρα, την Νάξο, την Σκύρο, την Χίο, τους Ασβεστάδες Έβρου, την Κέρκυρα και την Κρήτη.
Πληροφορίες:


E-mail: xorostasi@gmail.com

Διεύθυνση: Άπω Ανατολής 27 και Αντικυθήρων, Άνω Γλυφάδα, 165 62

Τηλέφωνο:             6947 167 226      
Advertisements