Οδός Ονείρων

..τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάει ο Μάνος Χατζιδάκις..

Οδός Ονείρων(info)

«..εδώ τελειώνει η μουσική για την Οδό Ονείρων. Εδώ τελειώνουν τα όνειρα που μου δανείσατε εσείς οι ίδιοι μια βραδιά δίχως να το γνωρίζετε. Τώρα είναι αργά, και όλοι οι φίλοι έχουν αποκοιμηθεί.. Εγώ αθεράπευτα πιστός σε αυτόν τον δρόμο θα ξαγρυπνήσω ως το πρωί για να μαζέψω τα καινούργια όνειρα που θα γεννήσετε.. να τα φυλάξω και να σας τα δώσω μια άλλη φορά πάλι σε μουσική..   Καληνύχτα..»

7 comments on “Οδός Ονείρων

 1. <>πολύ ωραίο το βιντεο όπως όλα αυτά άλλωστε που ανεβάζετε στο μπλογκ!νομίζω οτι είναι απαραίτητο να ονειρευόμαστε,γιατί τα όνειρα είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί κανείς να μας κλέψει και να μας στερήσει.είμαι 18 χρονών και νομίζω οτι τα όνειρα χαρακτηρίζουν την ηλικία μου.οχι αυτά που οδηγούν σε ματαιότητα και ανόητες φιλοδοξίες αλλά αυτά που μας παρακινούν να είμαστε δραστήριοι και πρόθυμοι να κάνουμε το καλύτερο για τον συνάνθρωπο μας και τον κόσμο στον οποίο ζούμε.Παρακολουθώντας εδώ και αρκετό καιρό τις δραστηριότητες σας,έχοντας συμμετάσχει σε κάποιες απο αυτές και έχοντας συναναστραφεί με κάποιους απο εσάς,νομίζω οτι το ίδιο κάνετε και εσείς αποδεικνύοντας σε όλους όσοι θέλουν να λένε οτι οι νέοι είναι νοχελικοί και αδρανείς οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει

  Μου αρέσει!

 2. παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Μάνου Χατζιδάκι, σχετικά με τα όνειρα…

  -Υπάρχουν σήμερα περιθώρια για παραμύθια; για όνειρα; επιτρέπει η εποχή μας;

  Μάνος Χατζιδάκις: Στην ωριμότητα όχι. Στη νεανική ηλικία.. κάθε νεανική ηλικία, σε κάθε εποχή θα έχει τα όνειρά της. Δε μπορώ να πω ότι ανήκω σε αυτήν την ηλικία, στην εποχή των ονείρων. Λυπάμαι γι’ αυτό.

  – Τα όνειρα όμως δε νομίζω ότι πρέπει να έχουν ηλικία. Όνειρα μπορεί να έχει ο καθένας.

  Μάνος Χατζιδάκις: Τι όνειρα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος 65 ετών όπου μπορεί και βλέπει τα πράγματα σαν ακτινογραφία; Τα όνειρα είναι όταν δε μπορείς να δεις τις ακτινογραφίες και βλέπεις τις εικόνες. Αρχίζουμε και βλέπουμε τις πλαστικές εικόνες, εκείνες τις χαλκομανίες, μετά τη ζωγραφική και στο τέλος τις ακτινογραφίες. Εγώ είμαι στην περιοχή των ακτινογραφιών.

  – Παρόλα αυτά, επειδή δε μπορώ να το δεχτώ αυτό, πρέπει να ρωτήσω: ο Χατζιδάκις ο Μάνος έχει κάποια όνειρα;

  Μάνος Χατζιδάκις: Όχι. Έχω σχέδια. Όνειρα όχι. Τα σχέδια είναι μια έκφραση ζωτικότητας. Τα όνειρα είναι μια μορφή άγνοιας. Δε μπορώ να έχω *[.], δε μου επιτρέπεται. Δεν αισθάνομαι όμως άσχημα καθόλου. Απλούστατα, σέβομαι τα όνειρα των νέων, όπως και σέβομαι τη μεταλλαγή τους σε σχέδια απλώς όσο παιρνάει η ηλικία.

  * [.]: το σημάδι αυτό χρησιμοποιείται σε περίπτωση που η ποιότητα ήχου δεν είναι καλή και δεν είναι ξεκάθαρες οι λέξεις που ακούγονται.

  Μου αρέσει!

 3. η συνέντευξη αυτή ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα.Μπορεί όντως να ισχύει το γεγονός πως οι πιο ώριμοι σε ηλικία δεν ονειρεύονται στο βαθμό που το κάνουμε εμείς οι νέοι ,αφού οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν φτιάξει τη ζωή τους.Ωστόσο οι συνειδητοποιημένοι και οι διαρκώς ενεργοί και δραστήριοι άνθρωποι ονειρεύονται συνεχώς,ίσως όχι για το δικό τους μέλλον αλλά για το μέλλον των παιδιών τους και των επόμενων γενεών

  Μου αρέσει!

 4. σχετικά με την ριζοσπαστική αυτή δήλωση του Μ.Χατζιδάκι για τη διάκριση ονείρων και σχεδίων…

  Ναι μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να την αποδεχτούμε, ίσως επειδή στην αντίληψή μας έχουμε κατωχυρώσει με διαφορετικό περιεχόμενο τις δύο αυτές έννοιες, δλδ τα όνειρα και τα σχέδια..
  Απ’οτι κατάλαβα η διαφορά αυτών, κατά τα λεγόμενά του, έγκειται στη μετάβαση αυτών από τη διάσταση στην πράξη..

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s